Training Timemanagement

De workshop waar je geen tijd voor hebt

Moet ik dit nu doen

Time management gaat over het managen van tijd. Tijd kan, net als elk ander (bedrijfs-) middel, in overleg worden aangewend. Echter, in de praktijk bepalen dagelijkse zaken die minder belangrijk zijn, maar wel urgent de agenda. Tijd is hiermee het hulpmiddel dat het minst doordacht besteed wordt.

Zo gaat gemiddeld 15 % van de dag verloren aan het doorwerken van e-mail en het voeren van telefoongesprekken. Hierdoor is er minder aandacht voor de echt belangrijke zaken als het verbeteren van de kwaliteit of het verbeteren van de service op zakelijk gebied en vrienden en familie op privé-gebied.

Time management bestaat uit drie elementen (Claessens, 2004):
1) Time assessment: het beoordelen van tijd
2) Planning: het plannen
3) Monitoring: het controleren van tijd

Bij het toepassen van time management wordt de activiteit beoordeeld op passend in de beschikbare tijd en interesse (time assessment). Vervolgens wordt de activiteit ingepland en worden er prioriteiten gesteld. Vervolgens wordt voor, tijdens en na de activiteit nagegaan of het werktempo aangepast moet worden of dat er bijgestuurd moet worden in de uitvoering van de activiteit (monitoring).

Time management versus zelfmanagement

Maar is tijd wel zo eenvoudig te managen? Waar blijft de mens in dit verhaal? Iemand die time management optimaal toepast, zou functioneren als een robot. Er zou geen aandacht meer zijn voor tijdsbestedingen die inefficiënt zijn qua tijd, maar effectief qua levensinhoud. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan het besteden van tijd aan je kinderen, of even mijmeren op je werk. Uiteindelijk levert optimaal time management je misschien een optimale tijdsindeling op, maar geen maximale kwaliteitstijd.

Time management dient meer te zijn dan enkel efficiënt werken en prioriteiten te stellen. Time management dient ook te gaan over het leven zelf. De term ‘time management’ is in deze context een verwarrend begrip. Covey (2000) spreekt daarom liever over zelfmanagement dan time management. Immers gedrag kun je managen. Je gedrag, beleving en soms zelfs je directe omgeving zijn te beïnvloeden. Daarbij gaat het om de keuzes die je maakt.

Tijd is niet te managen; tijd is niet te stoppen of te vertragen, maar gaat gewoon door. Zelfmanagement richt zich op methoden om je gedrag en energie binnen de beschikbare hoeveelheid tijd optimaal aan te wenden om bepaalde doelen te bereiken: dit betekent dus kiezen en beïnvloeden.

In deze training besteden we aandacht aan het bereiken van de gestelde doelen door middel van zelfmanagement.

De enige training waar u geen tijd voor heeft!

Wat de deelnemers zeggen:

“Wat ik beter op het vizier heb nu is geen onnodige dingen oppakken, durven nee zeggen tegen projecten die een te grote belasting kunnen vormen. Al met al heb ik veel geleerd van de training, en heb ik het ook als heel plezierig ervaren om over het item  te kunnen brainstormen.”

“Ik kijk met heel veel plezier terug op de training. Het was een opluchting te vernemen dat niet alles direct moet wanneer zaken zich voordoen. En dat onderhandelen heel normaal is.”

“Ik merk na de training op de momenten dat ik me niet goed kan focussen dat ik me niet meer schuldig voel als ik even iets anders aan het doen ben (niet werkgerelateerd). Dit had ik voorheen wel.”

“Maakt je bewust van alle bezigheden en het nut en noodzaak hiervan”

“Neem de tijd!”

OnderwijsvormTraining
Tijdsinvestering1 dagdeel
Financiële investering€ 95,00 exclusief BTW per persoon, inclusief lesmateriaal, koffie/thee, lunch, et cetera
GroepsomvangMaximaal 10 deelnemers
TrainerDrs. Ilse Schrijver
DoelgroepOndernemers en managers die tijd tekort komen
EindresultaatU kunt beter uw tijd indelen, prioriteiten stellen en uiteindelijk uw doelen behalen

Download hier de Flyer workshop timemanagement . Voor meer informatie of vragen vul onderstaand formulier in

    Uw naam (verplicht)

    Uw e-mail (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht