Het ondernemershuis

In het ondernemershuis “Hanzegilde” hebben we een fysieke locatie van waaruit we onze visie vormgeven en uitdragen. Het ondernemershuis biedt ondernemers een werkplek, vergaderruimte, professionele uitstraling en vooral veel kennis. Samen werken is de manier om aan kennis, vaardigheden en middelen te komen, zonder hiervoor veel geld of tijd kwijt te zijn. Voor ondernemers zijn sociaal kapitaal en vaardigheden de belangrijkste bedrijfsmiddelen. Het belang van lokale ondernemersnetwerken, zoals we die ondernemers bieden in het ondernemershuis Hanzegilde, mag in dit kader niet onderschat worden.

Ondernemershuis Hanzegilde
Sparren Hanzegilde

Samen sparren

Voor ondernemers is het belangrijk om collega-ondernemers te kennen. Waarom? Als je met een vraag zit, dan kun je altijd naar iemand toe. Je kan elkaar stimuleren en van elkaar leren. Dit gaat volgens ons helemaal makkelijk als je “fysiek” dichtbij bent door bijvoorbeeld een ondernemershuis.

Samen leren

Door jouw kennis met die van een andere ondernemers te bundelen, leer je van elkaar. Samen weet je tenslotte meer dan alleen. Je kan je eigen opgebouwde kennis delen met anderen en het netwerk geeft je nieuwe kennis en voordelen terug. Daarnaast kan je als groep ook zinvolle en relevante informatie teruggeven aan bijvoorbeeld de gemeente over het ondernemersklimaat. Waardoor zij beschikken over relevante kennis om beleid op te bouwen.

Leren Hanzegilde
Faciliteiten Hanzegilde

Samen meer middelen

Naast toegang tot kennis en hulp bij ondernemersvraagstukken is een ander groot voordeel van een (lokaal) ondernemersnetwerk de kortingen op producten en diensten, zoals een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Ook kun je gezamenlijk gebruik maken van faciliteiten, zoals printers, ruimtes en kan bijvoorbeeld je bezoek met een goede kop koffie opgevangen worden door je collega’s.

Locatie flexkantoor

Over de locatie van Ondernemershuis Hanzegilde is nagedacht. De locatie is goed te bereiken met het openbaar vervoer, gratis parkeren op loopafstand, en betaald parkeren naast de deur. Dat is niet alleen handig voor jezelf, maar ook handig voor eventuele zakelijke afspraken die langskomen. Bovendien zorgen de verschillende werkplekken binnen het pand voor inspiratie en motivatie. Geen dag hoeft hetzelfde te zijn, omdat je iedere keer voor een andere werkplek kunt kiezen. Dat zorgt natuurlijk voor de nodige inspiratie! Inspiratie die jou als ondernemer helpt om nieuwe producten te ontwikkelen voor je opdrachtgever.

Lunch Hanzegilde

Andere faciliteiten

Ondernemershuis Hanzegilde is als flexwerkplek voorzien van de allerlei faciliteiten, waar je desgewenst gebruik van kunt maken. Zoals bijvoorbeeld snelle internetverbindingen. Ook kun je tijdens de lunch terecht voor een broodje of tussendoor voor koffie en thee. Een andere handige faciliteit is de vergaderruimte. Ook beschikken we natuurlijk over printerfaciliteiten en bieden we workshops en trainingen aan. Tot slot is er ook de mogelijkheid tot het per uur inhuren van (virtuele) secretariële diensten. Kortom: Ondernemershuis Hanzegilde biedt meer dan een werkplek