over ons

Instituut Kleynenborgh: bedrijfskundige kennis delen met ondernemers

Instituut Kleynenborgh is opgericht met als doel bedrijfskundige kennis te delen met ondernemers. Wij geloven  dat ieder mens zich kan en wil ontwikkelen. Ontwikkeling ontstaat door nieuwe ervaringen en door op een andere manier naar het oude te kijken. Soms gaat dit vanzelf en soms moet je daarbij geholpen worden.

Kleynenborgh is begin 2012 opgericht door Ilse Schrijver en Jelle Koning. Zowel Jelle als Ilse zijn afgestudeerd bedrijfskundige. Ilse aan de Radboud Universiteit Nijmegen en Jelle aan de Rijks Universiteit Groningen, en beiden zijn al vele jaren actief als ondernemer. Meer weten? 

Groei, persoonlijk en als bedrijf

Wij helpen deze ontwikkeling te realiseren door:

  • Advies en begeleiding
  • trainingen en training-op-maat
  • masterclasses
  • coachingstrajecten

Uiteindelijk resulteert dit in beter ondernemerschap, persoonlijke groei en een mooier bedrijf.

foto Ilse Schrijver
foto Jelle Koning

Wie werken er bij instituut Kleynenborgh?

We zijn adviseurs, trainers en coaches, zonder uitzondering ervaren, hoger opgeleid en zelfstandig ondernemer. Hierdoor kunnen we optimaal inspelen op jouw ervaringen en inbreng, waardoor het rendement van het advies of de training hoger is en je het geleerde makkelijker in de praktijk kunt brengen.

Wilma Hendriks

Wilma Hendriks MSc is een breed bedrijfskundige. Ondernemerschap en ondernemers vormen de rode draad in haar leven. In diverse functies, opleidingen en trainingen heeft zij kennis opgedaan van strategievorming, marketing, organisatieontwikkeling, innovatiemanagement, verandermanagement, HRM, cultuurmanagement, creativiteit, financieel management en projectmanagement.

Haar kennis heeft zij aangevuld met coachingsvaardigheden (Master NLP), commerciële vaardigheden en adviesvaardigheden. In 2013 is zij afgestudeerd als master in Management & Organisation.

Wilma is oprichtster van Lantèr. Lantèr biedt ondernemers een andere kijk op hun bedrijf, henzelf en hun vraagstukken en biedt daarmee frisse energie, kracht en kansen om met de toekomst van hun bedrijf aan de slag te gaan. Samen met Jelle Koning is zij gespecialiseerd in overnames binnen familiebedrijven. Wilma coacht hierbij vooral de nieuwe generatie.

foto Marijke Krabbenbos
Marijke Krabbenbos

Marijke Krabbenbos is afgestudeerd bedrijfskundige aan de Rijks Universiteit Groningen. Na jaren bij banken te hebben gewerkt op het snijvlak van innovatie en marketing, waarin zij veelvuldig mocht brainstormen en ontdekte dat daar haar talent lag, heeft zij in 2006 de IdeaCompany opgericht, een bedrijf in ideeën.

Marijke begeleidt brainstormsessies voor groepen, brainstormt samen met individuen en verzorgt trainingen en workshops op het gebied van creatief denken, professioneel brainstormen en het ontwikkelen van goede ideeën.

Naast de IdeaCompany heeft ze diverse eigen ideeën ontwikkeld en in de markt gezet, waaronder Bites & Business, een netwerk voor ondernemende vrouwen en Qolors, een kledinglijn met duurzame basics.

Renée van Zijl
Renée van Zijl

Renée van Zijl is adviseur bij onderwijsadviesbureau Zelma Consulting. Zij is gespecialiseerd in examinerings- en kwaliteitsvraagstukken. Zij is tevens schrijfster van educatieve content, zowel boeken als leermiddelen. Dit doet zij voor haar eigen uitgeverij Econtentenzo en in opdracht van Edu’actief.

“Scholing en onderwijs vergroten de mogelijkheden van mensen. Human capital is in onze maatschappij een belangrijke productiefactor. Ik weet als geen ander hoe opleidingen en trainingen kunnen bijdragen aan het ontwikkelen van kennis en vaardigheden. Waar nodig stuur ik een team van gelieerde vakgenoten aan.

foto Ilse Schrijver
Ilse Schrijver

Ilse Schrijver is afgestudeerd bedrijfswetenschapper aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Na ruim zeven jaar als docent te hebben gewerkt bij de Faculteit der Managementwetenschappen aan de Radboud Universiteit te Nijmegen, is zij in 2008 verder gegaan als zelfstandig coach en trainer.

Als zelfstandig trainer heeft zij diverse bedrijfskundige lesprogramma’s opgezet en is zij als docent betrokken bij Open Universiteit, Radboud Universiteit Nijmegen, Leidse Onderwijs Instelling en het NTI. Ilse is tevens docent Strategie bij het centrum van ondernemerschap van de Hogeschool Arnhem Nijmegen.

Ilse is mede oprichter van Instituut Kleynenborgh. “Mensen trainen en coachen is mijn passie en ik ben pas tevreden als ik zie dat mijn klanten de bedrijfskundige kennis die ik ze bijbreng, kunnen toepassen in hun eigen praktijk“.

foto Jelle Koning
Jelle Koning

Jelle Koning is afgestudeerd bedrijfswetenschapper aan de Rijks Universiteit Groningen en werktuigbouwkundige aan de Hanzehogeschool Groningen. Na zijn studie is hij actief geweest in de markt van de Enterprise Resource Planning software. Zowel als consultant, projectmanager, sales en salesmanager.

Bij de vele ERP trajecten bij productiebedrijven liep hij er iedere keer tegenaan dat bij de projectmatige bedrijven een spanningsveld was tussen de projectmanagement software aan de ene kant en de traditionele ERP aan de andere zijde. Dit spanningsveld leverde hem nieuwe inzichten op en een visie op een andere ERP aanpak voor deze bedrijven. In 2001 was hij (mede) oprichter van Trimergo International BV, een bedrijf dat unieke ERP software ontwikkelt voor de projectmatige industrie.

Na 10 jaar een 100% focus op (de groei van) Trimergo is Jelle sinds 2010 ook actief als klankbord voor ondernemers en spreker bij onder andere gastsprekers.nl over onderwerpen zoals ERP, Leiderschap, HNW en Sociale Media. Als gastspreker kwam hij in aanraking met diverse (bedrijfskundige) vraagstukken bij vele ondernemers en bedrijven.

Jelle koning is mede oprichter van Instituut Kleynenborgh en werkt als bedrijfscoach en -klankbord, als veranderadviseur en manager en is specialist in ERP (optimalisatie, implementatie, selectie en conflicten).

Samen met Wilma Hendriks is hij gespecialiseerd in overnames in familiebedrijven. Hij biedt vooral een kritisch blik op de juridische documenten en coaching van de verkoper.