Wie zijn Kleynenborgh

Bij Kleynenborgh zijn vele coaches, trainers en adviseurs aangesloten die ieder op hun vakgebied helpen bij de groei van jou en je onderneming. Hieronder tref je in willekeurige volgorde een aantal van hen aan.

Kleynenborgh: coaches, trainers en adviseurs

Wilma Hendriks Wilma Hendriks MSc is een breed bedrijfskundige. Ondernemerschap en ondernemers vormen de rode draad in haar leven. In diverse functies, opleidingen en trainingen heeft zij kennis opgedaan van strategievorming, marketing, organisatieontwikkeling, innovatiemanagement, verandermanagement, HRM, cultuurmanagement, creativiteit, financieel management en projectmanagement. Haar kennis heeft zij aangevuld met coachingsvaardigheden (Master NLP), commerciële vaardigheden en adviesvaardigheden. In 2013 is zij afgestudeerd als master in Management & Organisation.

Wilma is oprichtster van Lantèr. Lantèr biedt ondernemers een andere kijk op hun bedrijf, henzelf en hun vraagstukken en biedt daarmee frisse energie, kracht en kansen om met de toekomst van hun bedrijf aan de slag te gaan.

Samen met Jelle Koning is zij gespecialiseerd in overnames binnen familiebedrijven. Wilma coacht hierbij vooral de nieuwe generatie.

Mariska_Wessel_Stemcoach_voicematters-300x282 Mariska Wessel is stemcoach, presentatiecoach en zangeres. Zij doet dit onder andere vanuit haar eigen bedrijf Voicematters. Voor Instituut Kleynenborgh geeft Mariska trainingen, workshops en biedt zij individuele begeleiding. Zo verzorgt zij bijvoorbeeld een dagtraining voor een betere presentatie: Bestemming bereikt, publiek kwijt en is zij auteur van het E-Book “En daar sta je dan“.
marijke krabbenbos Marijke Krabbenbos is afgestudeerd bedrijfskundige aan de Rijks Universiteit Groningen. Na jaren bij banken te hebben gewerkt op het snijvlak van innovatie en marketing, waarin zij veelvuldig mocht brainstormen en ontdekte dat daar haar talent lag, heeft zij in 2006 de IdeaCompany opgericht, een bedrijf in ideeën. Marijke begeleidt brainstormsessies voor groepen, brainstormt samen met individuen en verzorgt trainingen en workshops op het gebied van creatief denken, professioneel brainstormen en het ontwikkelen van goede ideeën.

Naast de IdeaCompany heeft ze diverse eigen ideeën ontwikkeld en in de markt gezet, waaronder Bites & Business, een netwerk voor ondernemende vrouwen en Qolors, een kledinglijn met duurzame basics.

 Renée van Zijl
Renée van Zijl is adviseur bij onderwijsadviesbureau Zelma Consulting. Zij is gespecialiseerd in examinerings- en kwaliteitsvraagstukken. Zij is tevens schrijfster van educatieve content, zowel boeken als leermiddelen. Dit doet zij voor haar eigen uitgeverij Econtentenzo en in opdracht van Edu’actief.

Scholing en onderwijs vergroten de mogelijkheden van mensen. Human capital is in onze maatschappij een belangrijke productiefactor. Ik weet als geen ander hoe opleidingen en trainingen kunnen bijdragen aan het ontwikkelen van kennis en vaardigheden. Waar nodig stuur ik een team van gelieerde vakgenoten aan. Doeltreffend, efficiënt, op maat gesneden. Met als doel: onderwijs vanaf MBO-niveau te professionaliseren in opdracht van (onderwijs)instellingen, kenniscentra en bedrijven.

 Alex Timmer Alex Timmer heeft meer dan 14.000 uur aan de telefoon doorgebracht in verschillende salesfuncties. Tijdens deze functies heeft hij tal van trainingen gekregen. De meeste gingen niet over contact maken, maar bestonden uit ‘trucjes’ en ‘pushen’. Terwijl hij juist de meest effectieve resultaten boekte als hij deze niet toepaste.

Met het bedrijf Zeven Procent wil Alex Timmer communicatie binnen organisaties en afdelingen verbeteren.
Zijn gecombineerde ervaring van profit- en nonprofitdenken heeft hem een wat bijzondere kijk gegeven op communiceren. Zijn focus ligt op dichtbij jezelf blijven en je eigen stijl ontwikkelen naar de beste resultaten. Dit zorgt voor een interne motivatie om te blijven kijken naar eigen doen, handelen en reageren.

carina Carina de Rijk is al sinds haar vroege jeugd geïnteresseerd in psychologie.
Wat beweegt de mens? Wat is het verschil in het wereldbeeld van degene die wel en degene die niet gelukkig en/of succesvol is? Door dat wat ze leerde in cursussen en trainingen toe te passen in haar eigen werk en haar privéleven, maakte ze zich steeds meer kennis eigen. Totdat ze steeds meer begon te beseffen, dat ze hiermee ook iets moois te delen heb met haar medemens.In het verleden heeft ze dat jarenlang gedaan in haar werk als welzijnscoach. Het gaf haar veel voldoening dat ze iets moois kon bijdragen in het leven van andere mensen via hun welzijn of persoonlijke ontwikkeling. Sinds de zomer 2014 werkt Carina als Strategic Results Coach.
ilse3b Ilse Schrijver is afgestudeerd bedrijfswetenschapper aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Na ruim zeven jaar als docent te hebben gewerkt bij de Faculteit der Managementwetenschappen aan de Radboud Universiteit te Nijmegen, is zij in 2008 verder gegaan als zelfstandig coach en trainer.
Als zelfstandig trainer heeft zij diverse bedrijfskundige lesprogramma’s opgezet en is zij als docent betrokken bij Open Universiteit, Radboud Universiteit Nijmegen, Leidse Onderwijs Instelling en het NTI. Ilse is tevens docent Strategie bij het centrum van ondernemerschap van de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Ilse is mede oprichter van Instituut Kleynenborgh. “Mensen trainen en coachen is mijn passie en ik ben pas tevreden als ik zie dat mijn klanten de bedrijfskundige kennis die ik ze bijbreng, kunnen toepassen in hun eigen praktijk“.
jelle1b Jelle Koning is afgestudeerd bedrijfswetenschapper aan de Rijks Universiteit Groningen en werktuigbouwkundige aan de Hanzehogeschool Groningen. Na zijn studie is hij actief geweest in de markt van de Enterprise Resource Planning software. Zowel als consultant, projectmanager, sales en salesmanager.

Bij de vele ERP trajecten bij productiebedrijven liep hij er iedere keer tegenaan dat bij de projectmatige bedrijven een spanningsveld was tussen de projectmanagement software aan de ene kant en de traditionele ERP aan de andere zijde. Dit spanningsveld leverde hem nieuwe inzichten op en een visie op een andere ERP aanpak voor deze bedrijven. In 2001 was hij (mede) oprichter van Trimergo International BV, een bedrijf dat unieke ERP software ontwikkelt voor de projectmatige industrie.

Na 10 jaar een 100% focus op (de groei van) Trimergo is Jelle sinds 2010 ook actief als klankbord voor ondernemers en spreker bij onder andere gastsprekers.nl over onderwerpen zoals ERP, Leiderschap, HNW en Sociale Media. Als gastspreker kwam hij in aanraking met diverse (bedrijfskundige) vraagstukken bij vele ondernemers en bedrijven.

Jelle koning is mede oprichter van Instituut Kleynenborgh en werkt als bedrijfscoach en -klankbord, als veranderadviseur en manager en is specialist in ERP (optimalisatie, implementatie, selectie en conflicten).

Samen met Wilma Hendriks is hij gespecialiseerd in overnames in familiebedrijven. Hij biedt vooral een kritisch blik op de juridische documenten en coaching van de verkoper.

logo-ziequa-small Ziequa.nl is partner van Instituut Kleynenborgh en richt zich met online trainingen op het uitdagende en boeiende vak van ERP, lean en logistiek.
  Mira Jongeneelen is sinds 2003 onafhankelijk marktonderzoekster en adviseur en eigenaar van Marintel onderzoek en advies. Zij is excellent in het meedenken met opdrachtgevers over hoe marktonderzoek op een efficiënte en slimme manier een bijdrage kan leveren aan optimalisering van marketing, sales en/of klanttevredenheid. Of er nu gekozen wordt voor onderzoek via internet, een brainstormsessie met doelgroepleden of persoonlijke interviews waarin klantreizen in kaart gebracht worden: het resultaat is steeds een heldere inzicht vanuit de doelgroep van de ondernemer en praktisch uitvoerbare adviezen.

Mira heeft een achtergrond in de psychologie en blijft graag op de hoogte van wetenschappelijke inzichten in marketingcommunicatie, (klant-)tevredenheid en gedragsbeïnvloeding. Hierdoor sluiten haar onderzoeken goed aan op wat al bekend is en worden haar adviezen niet alleen gebaseerd op wat de doelgroep heeft geantwoord, maar een breder kader geschetst.

Binnen Kleynenborgh zet Mira haar expertise graag in door onderzoeken uit te voeren voor ondernemers. Daarnaast biedt zij ook workshops, trainingen en begeleidingstrajecten over het uitvoeren van marktonderzoek.