Kenniskring Slimmer Ondernemen: Doen of niet doen?

Kenniskring Slimmer Ondernemen ets voor jou

Kenniskring Slimmer Ondernemen: Doen of niet doen?

‘ Ik heb genoeg mensen in mijn omgeving om mee te sparren’ , zei pas een ervaren ondernemer die ik tegenkwam op een netwerkbijeenkomst. ‘ Wat moet ik nou met een kenniskring Slimmer Ondernemen? Dat is toch alleen maar geldklopperij?’

En hij heeft een punt: Waarom zou je deelnemen aan een kenniskring Slimmer Ondernemen als je voldoende mensen in je omgeving hebt om mee te sparren?

Het antwoord is simpel: dan kun je beter niet deelnemen.

Echter, de meeste ondernemers kennen veel mensen, ze hebben een groot netwerk. Maar echt praten over hun eigen zaken, hun drijfveren, uitdagingen en kansen? Dat doen ze niet vaak. Je weet immers nooit wat de ander met die informatie doet.

En als je het dan een keer doet: je praat over waar je tegenaan loopt in je bedrijf, dan is de kans groot dat je merkt dat de ander reageert vanuit zijn eigen ervaringen. ‘ Oh dat ken ik, onlangs….’ . Je krijgt dus niet de kans dieper in te gaan op je vraag en snel praat je al weer over wat anders.

Kenniskring Slimmer Ondernemen

De kenniskring Slimmer Ondernemen is een regelmatig en gestructureerde bijeenkomst van een kleine groep gelijkwaardige ondernemers. Per bijeenkomst brengt een deelnemer een vraag in aan de hand van een concrete ervaring. Deze wordt geanalyseerd door de andere groepsleden. De inbrenger van de vraag krijgt hierdoor nieuw inzicht in zijn probleem.

In dagelijkse werk doe je als vanzelf aan een verzameling van ervaringen op. Om goed te kunnen ondernemen, moet je beschikken over de juiste kennis en competenties. Maar daarmee ben je er niet. Je ontwikkelt je als ondernemer door regelmatig te reflecteren op je dagelijkse praktijk. Dit reflecteren op je ontwikkeling als ondernemer, en de uitdagingen waar je als ondernemer voor staat, kun je in de kenniskring ‘ Slimmer Ondernemen’ doen.

Reflecteren helpt je inzicht te krijgen in wie jij bent als ondernemer, wat je sterke kanten zijn, hoe en waarom jij handelt als ondernemer en hoe je van alle opgedane ervaringen kunt leren en weer inzetten in nieuwe situaties.

Resultaat: Beroepsintuïtie

Het resultaat van deelname aan de Kenniskring ‘ Slimmer Ondernemen’ : Je ontwikkelt beroepsintuïtie, de diepste wijsheid die er professioneel is.

Criteria om deel te nemen

Overigens wordt niet iedereen zo maar toegelaten tot de Kenniskring Slimmer Ondernemen. Om optimaal te leren van en met elkaar moeten deelnemers is het belangrijk dat:

Je bent:

  • minimaal 5 jaar ondernemer
  • leergierig en wil groeien als ondernemer
  • houdt van reflecteren op je eigen en andermans functioneren
  • denkt na over je toekomst als ondernemer, en de toekomst van je onderneming
  • bent bereid om met regelmaat een dagdeel op te offeren aan deelname

Kortom

Zo maar deelnemen met een kenniskring is zonde van je geld. Wil je jezelf ontwikkelen als ondernemer, gestructureerd reflecteren op je eigen ervaringen, verder groeien met je bedrijf, en voldoe je aan de voorwaarden, dan is de kenniskring Slimmer Ondernemen wat voor jou.

 

 

Schrijf je nu in!

 

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail