De inzet van touchpoints. Moderne mediaplanning

Bij educatieve uitgeverij Econtentenzo is het boek ‘De inzet van touchpoints. Moderne mediaplanning’ verschenen. In dit boek introduceert de auteur Renée van Zijl het begrip touchpoint en legt zij uit wat de rol en functie zijn van touchpoints in moderne mediaplanning.

Wat zijn touchpoints?

Touchpoints zijn de raakvlakken waar een adverteerder en zijn doelgroep elkaar tegenkomen. Het zijn alle momenten waarop een klant, werknemer of andere stakeholder de organisatie of het merk ‘aanraakt’. Een touchpoint kan de drager van de boodschap zijn, maar ook het transportkanaal. In het kanaal ‘winkel’ kan een klant meerdere touchpoints tegenkomen, zoals een display met een aanbieding, een onderhandelingsgesprek met een verkoper over de prijs en een bezoekje aan de servicebalie. Een volledig en actueel overzicht van touchpoints is daarom niet te geven. De lijst is lang en continu aan verandering onderhevig. Alle momenten van de dag worden klanten, werknemers en andere stakeholders omringd door touchpoints.

Renée geeft een overzicht van alle gangbare touchpoints, zowel communicatiemiddelen als communicatiekanalen. Ook geeft zij aan op welke wijze ze ingezet kunnen worden in moderne mediaplanning en wat de functie is van een touchpoint-matrix in de praktijk.

Het boek is geschreven voor studenten maar uitermate geschikt voor ondernemers. Het boek is tevens geschikt voor communicatie- en marketingprofessionals, die meer willen weten over hedendaagse mediaplanning.

Het boek is te bestellen op de website van Econtentenzo.

Over uitgeverij Econtentenzo

Econtentenzo ontwikkelt en distribueert educatieve content in digitale vorm. De inhoudelijke kwaliteit van een ebook is vergelijkbaar met die van een papieren boek, de gebruiksmogelijkheden zijn groter. Econtentenzo gelooft in digitale distributie van content omdat dit het lezen en studeren gemakkelijker en goedkoper maakt. Een lezer kan een ebook kopen of streamen. Een ebook is te lezen op alle devices en biedt geavanceerde studiemogelijkheden. Een student van de toekomst leest zijn ebook op een plek en tijdstip naar keuze: in de trein of auto, op de bank of achter een bureau, in bad of in bed. Hij bewerkt en verwerkt zijn lesstof digitaal en laat soms delen voorlezen. Dit is wat een goed ebook kan bieden. Iedereen die content maakt kan een ebook uitgeven. Een ebook is snel aan te passen, de productkosten zijn laag en de oplage is flexibel.

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp