Boek: Effectief en motiverend leidinggeven

Boekrecensie: Effectief en motiverend leidinggeven
Door Suzanne Brakkee

 

 Leidinggeven ontwikkel je in de praktijk

Het boek ” effectief en motiverend leidinggeven” start met de zin ‘leidinggeven leer je niet uit een boek, dat ontwikkel je in de praktijk’. Desalniettemin heeft het voor (aankomende) leidinggevenden beslist zin dit boek te lezen.

In slechts tien hoofdstukken van ” Effectief en motiverend leidinggeven” komen diverse theorieën, casussen en oefeningen aan bod die de leidinggevende helpen om te reflecteren op de eigen managementvaardigheden, en vanuit deze reflectie verbetermogelijkheden te zien.

 

Geschikt voor startende leidinggevende

Het boek ” Effectief en motiverend leidinggeven” is zeer geschikt voor startende leidinggevenden, zeker indien ze het boek zien als werkboek en samen met een mentor of coach de opdrachten bespreken. Ook meer ervaren leidinggevenden hebben wat aan dit boek, al is het alleen maar om weer eens kritisch te reflecteren op de eigen werkwijze.

De eerste twee hoofdstukken gaan in op het verschil tussen managen en leidinggeven, en op het belang van zelfbewustzijn voor goede leidinggevenden.  In het eerste hoofdstuk worden hulpvragen gesteld waarmee de leidinggevende een Persoonlijk Ontwikkelings Plan kan opstellen. Dit plan zal na lezing van het boek waarschijnlijk bijgesteld moeten worden, door de nieuw opgedane inzichten.

In hoofdstuk twee tot en met negen komen de belangrijkste managementvaardigheden aan bod: affectieve communicatie, culturele empathie, motivatie, effectieve teams samenstellen, conflicten managen, veranderen en innoveren en tot slot plannen en organiseren.

 

In vogelvlucht zich op belangrijkste theorieën

 

De lezer krijgt in vogelvlucht zicht op de belangrijkste theorieën op dit gebied, zoals de Roos van Leary, Ui-model van Hofstede, Behoeftentheorie van Maslov en conflictstijlen van Kilman. Vervolgens kan de lezer zelf aan de slag door praktijkgerichte oefeningen, waarbij een combinatie gemaakt wordt tussen casus-opdrachten en opdrachten die uitgevoerd dienen te worden in de eigen praktijk.” Effectief en motiverend leidinggeven”  sluit af met het hoofdstuk ontstressen en genieten.

 

Leiding geven is geen doel op zichzelf, maar moet passen bij wie je bent.

 

Over de auteur

Suzanne Brakkee heeft ruime onderwijservaring als docent praktische communicatieve en (zelf)managementvaardigheden in het hoger beroepsonderwijs. Dit is het tweede boek van haar hand.

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp